Nivo cinizma i neukusa koji je predsjednik vlade samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj danas pokazao komentarišući napad u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici na srpske političke predstavnike jednak je intenzitetu nasilja ispoljenog tom prilikom, saopštila je Srpska lista.

Iz Srpske liste, koju u Skupštini samoproglašenog Kosova zastupa devet poslanika, ocjenjuju da je neljudski šaliti se na račun ministra poljoprivrede Nenada Rikala kojem su, ni krivom ni dužnom, nanesene teške tjelesne povrede u zločinačkom napadu na goloruke ljude okupljene u interesu demokratskog dijaloga, mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

“Vrlo su dobro znali i zlikovci i njihovi nalogodavci ko se nalazio u sali na koju je izvršen prepad”, navodi se u saopštenju i ističe da su znali i ko je ministar Rikalo, te da je on povrijeđen upravo zato što su znali o kome je riječ.

Srbima je time upućena poruka: “Ako ovo možemo da uradimo vašem ministru, zamislite šta možemo da uradimo vama”.

“Srbi ne moraju zamišljati, jer znaju šta im se sve dešavalo na Kosovu i Metohiji, u Starom Gracku, i dječacima u Goraždevcu, ali i 17. marta 2004. godine. Srbi se ne plaše, jer srpski narod ne ustupa pred tiranijom, nego joj staje nogom za vrat”, poručuju iz Srpske liste.