U Bijelom Polju sinoć je aktivirana eksplozivna naprava ispred kuće novinara Seada Sadikovića. U eksploziji, srećom, nije bilo žrtava, a bomba je bačena na mjesto gdje je bio parkiran automobil novinara. Policija utvrđuje da li je meta bio Sadiković ili neko drugi, kao i motive ovog bombaškog napada. Tokom uviđaja pronađen je osigurač od bombe, koji je poslat na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Iz policije je saopšteno da je eksplozivna naprava bačena tačno ispred kuće Sadikovića. Na mjesto eksplozije nije bio parkiran Sadikovićev automobil koji se odvezao do redakcije, a na njegovo mjesto u međuvremenu je bio parkiran automobil beogradskih registarskih tablica, vlasništvo jedne rentakar agencije.

Novinar Sead Sadiković kazao je za „Dan” da ako je on bio meta, onda je jasno da je to iz političkih razloga kako bi se zastrašili građani, ali da ne želi da spekuliše dok se događaj ne razjasni.

Detonacija je snažno odjeknula u ulici u kojoj se nalazi i zgrada Višeg i Osnovnog suda, ali i nekoliko advokatskih kancelarija. Ima dosta oštećenja na kući Sadikovića i na dva automobila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini. Oštećeni su i zidovi advokatskih kancelarija.

“Na mjestu gdje uvijek parkiram „golfa” parkirano je bilo jedno auto rentakar agencije, sa kojim je stigao jedan od rođaka ovdašnjih komšija. Kako nijesam uspio da nađem parking mjesto, ostavio sam auto blizu garaže Višeg suda i otišao do redakcije „Vijesti”, koja se inače nalazi jedno 200 metara dalje, kod zgrade „Tri ćulafa”. Čuo sam i ja detonaciju, ali ni u snu nijesam mogao pomisliti da je to bilo, kako sad stvari stoje, meni namijenjeno”,  kazao je Sadiković.

Prema riječima Denisa Zvrka, zamjenika osnovnog državnog tužioca, koji je bio na mjestu eksplozije, do kasno sinoć radilo se na prikupljanju materijalnih dokaza.

CDM.me