Do trinaeste prvenstvene pobede u tekućoj sezoni fudbaleri Rudar Prijedora su došli na gostovanju kod Slobode u Mrkonjić Gradu (1:0). Jedini pogodak u 88. minutu postigao je Demir Jakupović i na taj način obradovao saigrače, stručni ali i malobrojne najvatrenije navijače “rudara” na tribinama stadiona “Luke”.

Prijedorčani su ostali izjednačeni, rame uz rame, sa najvećim konkurentom Zvijezdom-09 iz Etno sela Stanišići i vodiće do kraja bespoštednu i veliku bozbu za prvo mesto, titulu u Republici Srpskoj i plasman u Premijer ligu BiH. Nakon minimalne pobede u gradu Petra Mrkonjića svi su bili zadovoljni u zeleno-crnom taboru.

-Što se tiče utakmice protiv Slobode najbitnije je da smo pokazali karakter posle onakve derbi utakmice sa Zvijezdom-09 kod kuće kada smo u poslednjim minutama ostali bez dva bpda zbog poništenog regularnog gola. Uspeli smo, posle svega, da podignemo ekipu i vratimo je na pobednički kolosek, iako je bilo psiholoških barijera, mnogo je emocije potrošeno, a nismo imali ni dovoljno vremena, jer je ritam subota-sreda-subota ubitačan. Na svu sreću uspeli smo da pobedimo – istakao je pomoćni trener Rudar Prijedora Saša Keranović.

Odigrali su Prijedorčani kvalitetno na “Lukama”, pogotovo prvih 45 minuta kada su Demir Jakupović i Milan Šakić pogađali stative, a imali su pored toga još nekoliko sjajnih šansi za gol.

-U prvom poluvremenu kada smo stvarali te šanse možda nas je sputavao i jedan momenat nervoze prouzrokovane svim onim što se događalo u derbiju. Imali smo stative, nekoliko prilika jedan na jedan s golmanom domaćih, nekoliko sjajnih šuteva, ali lopta nije htela u gol. Možda smo u Mrkonjić Gradu stvorili više šansi nego ukupno na prethodne tri utakmice, međutim tek u finišu smo stigli do gola i to nam se vratilo ono izgubljeno protiv Zvijezde-09. U fudbalu je svaka minuta velika, pogotovo one pri kraju. Ovim putem želim da pohvalim sve igrače na sjajnom pristupi i upornosti, želji za trijumfom. Dali su maksimum i zaslužili smo ovu pobedu – dodao je na kraju Saša Keranović, prvi pomoćnik šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca.

U preostalih 180 minuta do podele lige na dve mini Prijedorčani ne zavise sami od sebe jer imaju lošiji skor u međusobnim duelima sa Zvijezdom-09, ali se nadaju da mogu da preteknu velikog rivala u naredne dve prvenstvene etape.

 Oslabljeni na Drinu

U sledećem kolu, u subotu, Prijedorčani na Gradskom stadionu dočekuju tradicionalno neugodnu Drinu iz Zvornika. Za taj susret, zbog povrede, stručni štab ne može da računa na omladinskog reprezentativca BiH Ognjena Davidovića, Nemanja Vejnović je još nerešenog statusa posle disciplinskog prekršaja, a na poslednjem treningu na temperaturu se žalio i napadač Miloš Kukić.

-Drina je neugodan rival i jedan od pretendenata na titulu, ali ako budemo imali pravi pristup uspeh neće izostati. Igraćemo oslabljeni, sreća je da kažnjenih nemamo, a u tim se posle pauze zbog kartona vraća Stefan Gavranović, on bi mogao da bude osveženje baš kao i Srboljub Jandrić koji je ulaskom u Mrkonjić Gradu podigao nivo kvaliteta naše igre. Zvorničane respektujemo, ali očekujemo pobedu i pozivamo navijače da dođu u što većem broju i podrže nas – rekao je Saša Keranović.

Sportski žurnal/prijedor24h