Rukovodstvo prijedorske “Toplane” zadovoljno je rezultatima protekle sezone grijanja tokom koje je ovo preduzeće proizvelo 53.146 megavat-časova toplotne i 1.429 megavat-časova električne energije.
Vršilac dužnosti direktora “Toplane” Zoran Knežević je, prezentujući rezultate na godišnjoj konferenciji za medije, istakao da je utrošeno 21.949 tona drvne biomase i 120 tona mazuta.

“Ova sezona je bila uspješna i rezultati ugradnje regulacione opreme u vrelovodne stanice bilo je uspješno. Oprema je odradila svoj posao tako da smo i u periferne sisteme toplovodne mreže uspjeli da dovedemo toplotnu energiju” rekao je Knežević.

On je najavio da već narednih dana počinje rekonstrukcija vrelovodne mreže u Rudničkoj ulici, koja se rekonstruiše i gdje će biti zamijenjen dio cjevovoda, a potom će biti izvršen redovan remont toplovodne mreže u gradu.

Prema njegovim riječima, ovo preduzeće ne može biti zadovoljno velikim dugom potrošača, koji trenutno iznosi oko sedam miliona maraka.

“Više je dužnika iz kategorije domaćinstva”, rekao je Knežević i dodao da oko 600 korisnika posljednjih desetak godina nisu platili nijedan jedini račun.

Usluge “Toplane” u Prijedoru koristi oko 4.500 potrošača.

RTRS/prijedor24h