Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da opozicija politički pokušava da iskoristi određene tužne i emotivne događaje kako bi dovela u pitanje rad policije Srpske.

– Ja stojim iza policije Republike Srpske. Ne stojim iza eventualno neodgovornih pojedinaca kojih može biti u policiji, ali to nije razlog da se udari na instituciju – policiju Republike Srpske – rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Predsjednik Srpske ističe da su napadi članica Saveza za promjene na pet najvažnijih institucija u Srpskoj – predsjednika, Vladu, parlament, MUP i Radio-televizija Republike Srpske – očekivani i ranije predviđeni.

– Još prije dvije godine sam govorio o konceptu napada na pet najvažnijih institucija u Republici Srpskoj – a to su predsjednik, Vlada, parlament, MUP i RTRS i sve smo to vidjeli – rekao je Dodik.

 

On je ukazao na permanentne napade opozicije na funkciju predsjednika, na incidente zviždanjem i bacanjem stolica u Narodnoj skupštini Republike Srpske i na javne napade na rad RTRS, ističući da je “sada došao red da se napadne policija”.

– To je ona policija koju smo sačuvali da nam ne uzmu i odnesu gore u Sarajevo – rekao je Dodik.

On kaže da su određeni predstavnici Saveza za promjene uspjeli da promijene svoj odnos prema Republici Srpskoj, što je, kako je naveo, obilježje njihovih promjena.

– Oni su trebali da idu u Sarajevo da predstavljaju Republiku Srpsku, a oni se vraćaju iz Sarajeva i disciplinuju i nanose štetu Srpskoj – rekao je Dodik.

Srpskainfo