Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je danas od tužilaštva i policije Republike Srpske da ubrzaju svoje aktivnosti u vezi sa istragom smrti Davida Dragičevića, te da o tome na transparentan način upoznaju javnost.

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da u vezi sa smrću Dragičevića treba utvrditi jasne činjenice, bez obzira kakve su one.

On je naglasio da će kao predsjednik Republike Srpske preduzeti sve mjere odgovornosti protiv pojedinaca koji su eventualno napravili bilo kakav propust u ovom slučaju ili nisu učinili ono što je bilo potrebno u skladu sa zakonom.

Predsjednik Srpske je ukazao na činjenicu da je otac pokojnog Davida Dragičevića došao kod njega zahtijevajući da se promijeni ekipa u policiji koja je radila na ovom slučaju, što je i učinjeno.

“Ta nova struktura u policiji radi svoj posao i u nju je uključen i otac pokojnog Davida Dragičevića. Znam da je juče dva sata bio sa predstavnicima policije. Vjerujem da će oni zajedno doći do svih relevantnih činjenica i da će to biti dovoljno autoritativno za samu porodicu”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, svi potezi koji se danas čine u vezi sa tom istragom mora da odobri tužilac.

“Kada sam na zahtjev oca tražio i obezbijedio da se obavi druga obdukcija dobio sam informaciju iz tužilaštva da su čak mislili da podnesu krivičnu prijavu protiv mene zato što sam to navodno uradio neovlašteno”, napomenuo je Dodik.

On je rekao da se slaže da tužilac treba da radi na ovom slučaju.

“Odgovornost i poglede moramo da uperimo na tu stranu, jer oni moraju dati dostupne i egzaktne odgovore i da angažuju sve policijske strukture na raščišćavanju svega toga”, rekao je Dodik.

RTRS