Hrvatski novinar i voditelj Zoran Šprajc je rekao da premijer Andrej Plenković svaki dan napada Srbiju jer mu je potreban neprijatelj.

Šprajc je u emisiji Direkt RTL rekao da hrvatski premijer to radi da bi “poboljšao svoj rejting anemičnog političara”.

Najnovije diplomatsko prepucavanje Hrvatske i Srbije, Šprajc je nazvao “novom šlager fazom”, a potom ismijao premijera Plenkovića, kome je pustio stari šlager “Tražim te, trebam te”, aludirajući na to što je Vlada u paničnoj potrazi za obezbjeđivanjem parlamentarne većine.

Najprije je, naime, Plenković uvredljivo za šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića rekao da je “neuspješni šlager pjevač”, na šta je Dačić odgovorio da bi i Hrvatskoj bilo bolje da se zadržala na šlagerima, te da se izvinjava hrvatskom premijeru, što ne zna da pjeva “Lili Marlen”.

Zatim je pušten snimak Dačićevog pjevanja šlagera, a nakon toga je Šprajc izjavio kako bi Andrej Plenković u ovom trenutku ipak radije čuo neku drugu pjesmu, na primjer, stari šlager “Tražim te, trebam te”, od nekad popularnih Buce i Srđana.

Šprajc je rekao da s tom pejsmom Plenković, koji je i šef vladajućeg HDZ, traži još nekoliko poslaničkih ruku u Saboru, da pregovara na više strana, te da je čak i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zadužen da “privede” Vlahu Orepića, a ni neki poslanici najuticajnije opozicione SDP, kaže, nisu mu mrski.

Navodno je, kaže Šprajc, Plenković već razgovarao sa bivšim SDP-ovcem Mirandom Mrsićem.

RTRS