Prema prvim rezultatima istrage stravične nesreće u kojoj su juče poginule dve osobe, vozač automobila koji je izazvao udes je zaspao za volanom. Na mestu nesreće nema tragova kočenja.

Ovako priča izvor “Blica” iz policije o užasnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče ujutur na autoputu Niš-Beograd u kojoj su poginuli E. H. (15) i muškarac Slavoljub T.

Do nesreće je došlo kada je vozač kombija, stao u zaustavnoj traci na autoputu kako bi proverio kvar sa zadnje strane vozila.

FOTO: N. PAVLOVIĆ / RAS SRBIJA

On se sagao ispod vozila i tom trenutku na njega je, u punoj brzini, naletela “seat kordoba” beogradskih tablica. Automobilom je upravljao Elvis H. iz Beograda, a sa njim u vozilu bila je njegova kuma Neima H. sa svojim petnaestogodišnjim sinom.

“Seat” se zakucao u zaustavljeni kombi i usmrtio čoveka na licu mesta. Da tragedija bude veća, dečak koji je spavao na zadnjem sedištu automobila, od siline udarca, izleteo je kroz šoferšajbnu i, takođe, podlegao povredama na licu mesta.

FOTO: N. PAVLOVIĆ / RAS SRBIJA

Prvi rezultati istrage pokazali su da je vozač “seat kordobe” zaspao za volanom i da je tako došlo do užasne nesreće.

– To se može zaključiti jer na mestu nesreće nema nikakvih tragova kočenja – kaže izvor iz policije.

FOTO: RTS.RS / SCREENSHOT

Na licu mesta juče je bio užasan prizor. Kombi je od siline udarca sleteo sa puta, “seat” je bio potpuno smrskan, a na putu su ležala dva tela, dečaka i čoveka.

U nesreći su povređeni i vozač “seata”, kao i majka stradalog dečaka. Oni su sa teškim povredama prevezeni u bolnicu u Smederevskoj Palanci.

Vozač automobila koji je izazvao udes zadobio je više preloma, a njegovoj strini je izvađena slezina.

Blic.rs