Usljed nevremena koje je danas zahvatilo i područje Prijedora grom je udario u krov kuće u vlasništvu Pere K., mještanina prijedorskog naselja Gomjenica, nakon čega je došlo do požara s kojim se više od dva sata borilo šest vatrogasaca u tri vozila. Požar je TVJ Prijedor dojavljen oko 14.25 sati.

– Prema izjavi vlasnika, nakon udara groma došlo je do požara na krovu objekta koji je zahvatio prostorije koje se nalaze u potkrovlju. Požar je po našem dolasku već bio u razbuktaloj fazi, dio krova se urušio u tavanski prostor, a od dima i niskog oblaka ništa se nije vidjelo na nekih 200 metara. Požar se odvijao tokom nevremena – kaže Dragan Karlica, rukovodilac gašenja požara TVJ Prijedor.

Požar je ugašen oko 16.45 sati i, na svu sreću, nije bilo povrijeđenih, dok materijalna šteta, prema prvim procjenama, iznosi oko 15.000 maraka.

U požaru je izgorjela krovna konstrukcija s krovnim pokrivačem. U potkrovlju su znatno oštećene dvije prostorije u kojima su bili namještaj, tehnička roba i 60 litara rakije.

Avaz