Kadeti novosadske Vojvodine pobednici su međunarodnog turnira “Naših 90” u Prijedoru organizovan povodom 90 godina postojanja i rada Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, a koji je završen juče na Gradskom stadionu.

Nade “lala” u finalnom susretu pobedile su domaćina i slavljenika rezultatom 2:0, dok je u susretu za treće mesto italijanska Triestina bila bolja od Alfa Modriče 3:0. U polufinalnim duelima kadeti Rudar Prijedora su sa 2:1 pobedili Triestinu, dok je Vojvodina rezultatom 2:0 pobedila Alfa Modriču.

Sve tri pojedinačne nagrade pripale su igračima pobedničkog sastava. Prijedorčanin Luka Kačavenda je najbolji golman, u dresu Vojvodine, njegov klupski drug Vladan Novevski je najbolji igrač manifestacije, a Dimitrije Pevač prvi strelac.

Turnir je počeo u subotu, a otvorio ga je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, a pored njega bili su i Stanko Vujković, direktor RŽR “Ljubija” i sponzor kluba, Ranko Vučković, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, doskorašnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković, te u ime organizatora Stojan Janjetović i Milan Čabrić. Pehare i medalje najboljim pojedincima delio je, između ostalih, i legendarni igrač Vojvodine i Rudar Prijedora, danas poznati trener Dragoljub Bekvalac.

-Krenuli smo u projekat proslave jubileja 90. rođendana Rudar Prijedora s kojim malo koji klub može da se pohvali i podiči, malo šta u našem Gradu traje kao klub bogate tradicije i duge istorije. Sledeća manifestacija je otkrivanje spomen ploče, jedne u Ljubiji, gde je klub i osnovan, a druge na platou ispred Gradskog stadiona, to će biti u sredu, 23. maja, na dan kada je klub osnovan, a dan kasnije ponosno kažemo da ćemo biti i domaćini finala 25. Kupa Republike Srpske između Krupe i Radnika. To je za nas velika čast, ali ujedno i obaveza – rekao je predsednik Organizacionog odbora proslave 90 godina postojanja Rudar Prijedora Stojan Janjetović.

Turnir je pozdravnim govorom zatvorio predsednik Rudar Prijedora Dalibor Majkić.

Sportski žurnal/Slavko BASARA