Glavni odbor SNSD danas će zvanično promovisati Milorada Dodika i Željku Cvijanović kao kandidate te partije za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, saznaje Srpskainfo.

Prema tvrdnjama odlično obaviještenih izvora našeg lista iz vrha najveće političke stranke u RS, trebalo bi da se dogodi pravo čudo pa da na sjednici Glavnog odbora, osim Cvijanovićeve, ispliva još neki kandidat za poziciju predsjednika RS.

– Iako je ranije u opticaju bilo još nekoliko kandidata za tu funkciju, kao što su Siniša Karan, Sredoje Nović, Nebojša Radmanović i Dragan Lukač, sada se može reći da je Cvijanovićeva skoro 99 odsto sigurna kao kandidat SNSD za predsjednika RS na opštim izborima u oktobru. Kandidatura predsjednika stranke Milorada Dodika na poziciju srpskog člana Predsjedništva BiH objavljena je još ranije i danas bi samo trebalo da se potvrdi – ističu naši sagovornici.

Oni dodaju i to da će odluku o kandidatima te stranke za dvije najznačajnije pojedinačne izborne funkcije članovi GO sigurno donijeti aklamacijom, bez tajnog glasanja, i to na osnovu ponuđenih kandidata od strane Predsjedništva SNSD.

– Sat vremena prije početka sjednice Glavnog odbora zakazana je sjednica stranačkog Predsjedništva na kojoj će biti utvrđeni kandidati. S tim prijedlogom će biti upoznati članovi GO, koji bi, prema dosadašnjoj praksi, prijedloge trebalo da prihvate aklamacijom – objašnjavaju naši izvori.

Kako je juče najavljeno iz SNSD, sjednice Predsjedništva i glavnog stranačkog odbora biće održane u Banskom dvoru u Banjaluci. Sjednica Predsjedništva trebalo bi da počne u 12 časova, a sjednica Glavnog odbora sat kasnije.

(Ne)realni optimizam

Gradski odbor SNSD Trebinje prije nekoliko dana jednoglasno je predložio Željku Cvijanović kao kandidata za predsjednika RS na predstojećim izborima. O izbornim ambicijama SNSD nedavno je govorio i lider te stranke Milorad Dodik, poručivši da SNSD, zajedno sa svojim koalicionim partnerima iz DNS i SP, očekuje podršku od 65 odsto za Narodnu skupštinu RS i 70 odsto za Parlament BiH.

Srpskainfo