Bahata vožnja završila se sa jednom mrtvom i više povređenih osoba

Trojica Srba su pre dve noći, bežeći od policije u divljačkoj vožnji kroz ulice Berlina, pregazili i usmrtili jednu pešakinju, a neposredno pre toga izazvali sudar u kome je povređeno još dvoje ljudi.

Srbi starosti 27, 18 i 14 godina navodno su u sredu veče oko 21.30 ukrali pikap kamion i navodno u njega utovarili drugu ukradenu robu. U tom prekršaju oni su primećeni i neko ih je prijavio nadležnima. Policija im je ušla u trag i više policijskih automobila pratilo je ukradeni kamion nekoliko kilometara, pre nego što su mu se  približili i opkolili ga. Videvši da je pronađen, 27-godišnji vozač dodao je gas i počeo da beži od patrole.

Tada je počela divlja jurnjava po prepunim ulicama nemačke prestonice.

Kako su svedoci rekli lokalnim medijima, patrole su jurile za kolima, ali nisu ni rotacije, ni sirene nisu bile uključene. Odbegli Srbin je u jednom trenu prošao kroz crveno svetlo i sudario se sa dva druga vozila. U toj nesreći povređeni su vozači tih automobila, muškarac star 55 godina i 62-godišnja žena.

Srbi su pokušali da nastave da beže, ali zbog oštećenja auto je počeo da zanosi. U nemogućnosti da zadrži kontrolu nad kolima, vozač je udario 22-godišnju ženu, koja je gurala svoju biciklu na trotoaru. Devojka je ostala na mestu mrtva.

View image on Twitter

Kako pišu mediji, Srbin koji je vozio kola takođe je bio i pijan. I nakon što je usmrtio devojku, pokušao je da pobegne sa lica mesta, ali nije mogao da pokrene auto. Onda je izašao napolje i počeo da trči, ali ga je policija vrlo brzo stigla i uhapsila.

Druga dvojica Srba, tinejdžeri stari 18 i 14 godina, zadobili su teže telesne povrede. Protiv njih zasada nisu pokrenute nikakve tužbe, dok je nalog za hapšenje 27-godišnjeg vozača izdat juče.

(Telegraf.rs/Abendblatt.de)