Učenici prijedorske Osnovne škole “Branko Ćopić” uzrasta od četvrtog do osmog razreda dočekaće pedesetak vršnjaka sa Kosova i Metohije koji u subotu, 16. juna, stižu sedmodnevnu posjetu Prijedoru.

Direktor ove škole Sanja Munjiza je potvrdila Srni da je ovo drugi put da su učenici ove škole domaćini organizovanoj grupi djece koja u okviru projekta “Spojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske” dolaze u više gradova Republike Srpske, među kojime je i Prijedor.

“Interesovanje djece i njihovih roditelja je bilo veliko i masovno su se odazvali pozivu škole da ugoste mališane sa Kosova i Metohije, kojima tokom sedmodnevnog boravka u Prijedoru žele pružiti gostoprimstvo u svojim domovima”, navela je Munjiza.

Ona je potvrdila da je riječ o 48 mališana, uglavnom iz Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka i Orahovca koji će tokom boravka u Prijedoru posjetiti i Donju Gradinu, legendarnu planinu Kozaru, znamenitosti samog grada i u bioskopu prisustvovati projekciji jednog dječijeg filma iz kolekcije prijedorskog Centra za prikazivanje filmova.

“Za djecu će u ponedjeljak biti organizovan prijem kod gradonačelnika, što je već postala tradicija gdje će im biti uručeni i prigodni pokloni”, rekla je Munjiza.

Dolazak djece sa Kosova i Metohije očekuje se u večernjim časovima.

U okviru projekta “Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, Srpska će u 19 gradova i opština ugostiti 900 djece sa Kosova i Metohije od 16. do 23. juna.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je ranije da je, računajući i ovogodišnji dolazak, Republiku Srpsku posjetilo oko 3.400 djece sa više od 300 nastavnika i profesora sa Kosova i Metohije.

RTRS