Jedan od najboljih defanzivaca u prošloj sezoni Prve lige Republike Srpske Ranko Dekić postigao je dogovor s premijerligašem Krupom i potpisaće ugovor sa ekipom iz Krupe na Vrbasu, pa bi trebalo tako da postane prvo zvučnije pojačanje u timu novog trenera Branislava Krunića.
Dekića emisari iz krupe na Vrbasu prate već duže vrijeme, da definitivno su prelomili da ga angažuju pre nekoliko dana jer su ga posmatrali na finalu Kupa Grada Prijedor protiv Bratstva iz Kozarca kada je kao štoper imao dvije asistencije u pobjedi od 4:1.
Ranko Dekić je prošao omladinsku školu Rudar Prijedora, igrao je u niželigaškim klubovima PFS Prijedor, a prije tri godine “otkrio” ga je Velimir Stojnić, sadašnji šef omladinske škole Krupe koji je tada trenirao Kozaru iz Gradiške, a pouzdani defanzivac opravdao njegovo ukazano povjerenje. Nakon odlaska Stojnića iz Gradiške Dekić se vraio u matični klub i izborio se za mjesto startera kod Zlatka Jelisavca, a u sezoni u kojoj je Rudar Prijedor osvojio vicešampionsku titulu u Republici Srpskoj Ranko Dekić je bio jedan od najboljih, konstatno, tokom cijele sezone.

SportDC