Defanzivac Nemanja Vejnović novi je član Zvijezde 09, u koju stiže iz prijedorskog Rudara.

Nemanja Vejinović je prošle sezone igrao za Rudar iz Prijedora i borio se sa svojim klubom da završi ispred Zvijezde 09 i plasira se u Premijer ligu BiH, no u tome nije uspio.

Ipak, ponovo će igrati Premijer ligu BiH,  nakon što je potpisao ugovor sa Zvijezdom. Ranije je u Premijer ligi BiH igrao za Slaviju iz Istočnog Sarajeva. Za naš portal je prenio prve impresije nakon potpisa za Zvijezdu 09.

“Mislim da možemo napraviti dosta toga u Premijer ligi BiH. Mlada smo ekipa, u Zvijezdi se pravi zdrava priča i svi sa optimizmom gledaju ka budućnosti. Organizacija je na zaista vrhunskom nivou, nadam se da ćemo otvoriti sezonu kako treba te odraditi pripreme bez povreda”, kazao je Vejnović, pojasnivši koji su ciljevi kluba naredne sezone:

“Naš cilj je opstanak u ligi, barem na početku sezone. Ipak, mislim da imamo ekipu za sredinu tabele i vjerujem da to možemo ostvariti”.

Vejinović je pojasnio i zašto nije obnovio ugovor sa Rudarom.

“Imao sam ponudu, ali nismo se mogli dogovoriti. Nisam uspio doći do dogovora sa pojedinim ljudima iz kluba, pa smo se na kraju razišli”, kazao je Vejinović za kraj razgovora.

SportDC