Lider Prave Crne Gore Marko Milačić ističe da će se njegova stranka zalagati za specijalne odnose sa bratskim zemljama – Srbijom i Rusijom, kao i sa Republikom Srpskom.

“Bratskom narodu u Republici Srpskoj želim da izdrži u borbi za očuvanje srpskog imena i identiteta, kao i cijeloj BiH, jer sam siguran da će i za njih i za nas doći lijepi dani”, navodi Milačić za Srnu.

On naglašava da se njegova stranka neće ustručavati, ma kolike posljedice snosila, da kaže da su Srbi i Rusi bratski narodi bez kojih danas ne bi bilo ovakve Crne Gore.

“Mi smo isti narod. Upravo zbog ovako jasno deklarisanih stavova, nerijetko trpimo medijsku cenzuru, ali i pritisak vlasti. Ali, ako su naši djedovi trpjeli i istrpjeli turski jaram 500 godina, možemo i mi posljednjeg evropskog diktatora”, kaže on.

Milačić ocjenjuje da su, za razliku od ostatka crnogorske opozicije, koja se ne izjašnjava o osjetljivim pitanjima, poput identitetskih – jezika, nacionalnosti, Crkve, pa čak i o NATO-u, politička načela Prave Crne Gore jasna.

“Govorimo i pišemo srpskim jezikom kojim su se služili naši očevi, naši djedovi, pradjedovi, naš /Petar Drugi Petrović/ Njegoš. Ne priznajemo lažnu montenegrinsku crkvu Mila Đukanovića, već isključivo kanonsku Srpsku pravoslavnu crkvu”, ističe Milačić.

On ukazuje da Prava Crna Gora ima odlične odnose sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Mitropolijom crnogorsko-primorskom i Eparhijom budimljansko-nikšićkom.

Milačić poručuje da je Kosovo i Metohija srce Crne Gore, koliko i Srbije.

Lider Prave Crne Gore dodaje da je tačno da je zapalio nekoliko puta NATO zastavu, pa čak zbog toga išao i u zatvor, ali poručuje da bi to ponovo učinio.

“Ako je NATO mogao bez odobrenja Savjeta bezbjednosti da bombarduje našu zemlju i ubija našu djecu, što bih se ja ustručavao da simbolički zapalim njihovu zastavu i time poručim šta mislim o njima”, navodi on.

On je nezadovoljan i djelovanjem opozicije u Crnoj Gori, koja, prema njegovim riječima, za poslednjih 30 godina nije uspjela da uradi jedino što se od nje očekivalo – da smijeni aktuelnu vlast.

“Konačno, naš cilj je, osim smjene režima, vrlo jasan: želimo da odbranimo tradicionalnu Crnu Goru od zapadnog sistema vrijednosti, koji nam pokušavaju nametnuti kao normalan, ali smo, s druge strane, svjesni i ekonomskog ambisa u kojem se nalazimo”, kaže Milačić.

RTRS