Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je od početka parlamentarnih rasprava o stradanju Davida Dragičevića bilo jasno da će svako ko nije saglasan sa nametnutom konstrukcijom biti prozivan kao neprijatelj, saučesnik i optužen da je učestvovao u ovom tragičnom događaju.

– Ako postoji zločin, neka se to utvrdi, a ne da to bude povod za targetiranje ljudi i političke obračune – rekao je Stevandić tokom rasprave u Narodnoj skupštini o izvještaju Anketnog odbora s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

On je naveo da se Anketni odbor obrazuje od narodnih poslanika i da u njegovom sastavu ne može biti niko koga nije izglasao parlament.

– U ovom odboru bila je ličnost (Borislav Radovanović), koja vodi dugogodišnji privatni rat sa ministrim unutrašnjih poslova Draganom Lukačem – rekao je Stevandić i dodao da ta osoba optužena za pokušaj ubistva.

On je rekao da je greška što je Anketni odbor, formiran odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića, takvu osobu stavio da ispituje tužioca, ministra i bude u predmetu.

Stevandić je rekao da u ovom slučaju ništa neće biti sakrivreno, ali da Narodna skupština nije i ne može biti ta koja kvalifikuje krivična djela.

Srpskainfo