Stari policijski znalac Branko Stanojević (51) iz Doboja uhapšen je ovaj put u Kozarcu zbog sumnje daje opljačkao tri kuće u tom prijedorskom mestu odakle je krao novac, nakit, parfeme i druge stvari.

Prema nezvaničnim in­formacijama, Stanojević je policiji poznat odranije po pljačkama. Meta su mu naj­češće kuće čiji vlasnici bora­ve na radu u inostranstvu.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su, navodeći inicijale, da je Stanojević u nedelju u večernjim ča­sovima zatečen u pljački kuće u Kozarcu, posle čega je uhapšen.

– Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da to nije jedino krivično delo koje je počinio u toku tog dana. Preduzimajući dalje aktivnosti, utvrđeno je da postoji sumnja da je on isti dan od 12 do 20.30 časova u Kozarcu opljačkao još tri kuće – rekla je portparol Policijske uprave Prijedor Vesna Pačariz.

Ona je dodala da je o svemu obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji je naložio da se protiv Stanojevića dostavi izveštaj.

Izvor blizak istrazi ispri­čao je da se za Stanojevića može reći da je profesio­nalac u pljačkama kuća i da uvek bira objekte gde nema vlasnika.

Vlasnici dve opljačkane kuće se nalaze u inostranstvu, a vlasnica treća kuće je nedavno preminula. Sve opljačkane kuće nalaze se u blizini jedna druge – rekao je izvor blizak istrazi.

On je pojasnio da je mo­guće da je Stanojević dolazio i da posmatra kuće da bi znao u kojima ne borave vlasnici.

Kada je obio četvrtu kuću, policajci su ga zatekli u njoj i uhapsili Prilikom hapšenja kod njega je pronađena određena količina zlatnog nakita, novac, par­femi, ali i provalnički alat pojasnio je naš sagovornik

Prema njegovim rečima Stanojević ne izgleda kao lopov, pa i ako ga je neko poslednjih dana primetio u Kozari u ne bi sigurno ništa posumnjao.

Policija će proveriti da li je on možda povezan s još nekim krađama koje su se u proteklom periodu desile na području koje pokriva Policijska uprava Prijedor rekao je izvor iz istrage.

RANIJA HAPŠENJA

Branko Stanojević je do sada više puta hapšen zbog sličnog načina krađa. On je policiji poznat po tome što je iz Doboja dolazio u druge gradove gde je pljačkao kuće u kojima nema vlasnika.

Njega je policija hapsila i 2011. godine u Srpcu, kada je opljačkao kuću Švajcarskog penzionera Milorada Matića u selu Sitneši.

EuroBlic