“Alfa romeo” koji je bio parkiran na nizbrdici iznenada se pokrenuo kada je vozač izašao i sjurio niz ulicu

 Ostavio sam automobil na 10 minuta i otišao do banke. Kada sam se vratio, nije ga bilo. Pomislio sam da ga je odneo pauk, ali su mi radnici iz obližnje perionice rekli da mi se auto zakucao u kafić.Ne znam kako se to desilo, verovatno nisam dobro podigao ručnu – ovo je rekao prema nezvaničnim saznanjima vozač D.B. (25), čiji je automobil “alfa romeo” juče oko 11.25 uleteo u kafić “Grin mil” u Požeškoj ulici na Banovom brdu.

– U trenutku nesreće za stolom su sedele dve žene i muškarac, a dete se igralo na nekom igralištu pored. Kada je žena primetila da auto ide ka njima, uspela je da skloni dete sa strane. Čim ga je sklonila, auto ju je udario po nogama i oborio je – ispričao je konobar iz kafića.

Do uletanja automobila u kafić došlo je nakon što se vozilo koje je bilo parkirano na nizbrdici samo pokrenulo, sjurilo se niz strmu ulicu i zakucalo se u stakleni deo lokala.

Vozilo se sa nizbrdice samopokrenulo Foto: Telegraf

Očevici koji su se zatekli na licu mesta ispričali su da je scena bila jeziva, a da su povređeni muškarac u žena sedeli napolju za stolom, te da je prava sreća što u tom trenutku pored njih nije bilo još gostiju.

– Sve se desilo neverovatno brzo. Automobil je išao u rikverc, i to pravo na kafić. Povređeni muškarac i žena videli su ga i ustali sa stolica, ali nisu imali gde da pobegnu. Ispalo je kao da su ga čekali da ih udari. Zakačio ih je po nogama i oborio ih – rekao je očevidac.

Prema njegovim rečiam, vlasnik “pomahnitalog” automobila ubrzo je došao do mesta nesreće i bio je van sebe od šoka.

– Kada je prišao kolima i video krvavu ženu da leži pored njih, uhvatio se za glavu. Shvativši da je ona lakše povređena, mladić je rekao: “Mislio sam da sam nekog ubio, odsekao sam se!” Da je hteo tako nešto da uradi, sigurno mu ne bi tako nešto pošlo za rukom – zaključuje očevidac.

Telegraf.rs