Sport često na kraju duela iznjedri jednu srećnu i jednu nezadovoljnu strani, ali kada to nezadovoljstvo pokulja nekontrolisano – dese se užasne stvari.

Američki mediji, a i tamošnji istinski ljubitelji košarke, zgroženi su onim što se desilo na meču amaterskih timova u Atlanti, a desila se upravo ta nekontrolisanost.

Iako je pažnja košarkaške javnosti “preko bare” obično usmjerena na NBA ili koledž nadmetanja, postoje i silna druga, namijenjena onima koji vole igru pod obručima, a nisu više studenti, nisu dogurali do najjače lige svijeta, niti inostranog angažmana. Jedno od takvih nadmetanja je Amaterska sportska unija (AAU), u kojoj se tokom vikenda desio veliki skandal, piše Blic.rs.

Naime, nezadovoljni arbitražom, košarkaši R.A.V. Atletiksa iz Čikaga ne samo da su nasrnuli na sudije, već su ih brutalno isprebijali, i to na parketu. Pokušavali su arbitri da se brane, ali… uzalud. Snimci tog incidenta preplavili su američke medije, čak su i neki bivši i aktuelni košarkaši tražili da vinovnici tuče oštro kazne, klub suspenduje, a pred vama su dva video zapisa sa tog događaja.

Zbog brutalnosti koja je na njima zabilježena, molimo maloljetne osobe, kao i one kojima bi zdravstveno stanje moglo da se pogorša zbog uznemirujući scena, da ih ne gledaju.

Srpskainfo