Srpski državljanin Bojan Čmelik (35) priveden je prekjuče na Malti, gdje je osumnjičen za pokušaj ubistva poznatog biznismena iz ove zemlje Huga Hetkutija (52).

Prava drama odigrala se u petak uveče u gradu Pejsvil. Naime, biznismen Hugo Hetkuti, koji ima brojne objekte među kojima su hoteli i mjesta za zabavu, oko 22.30  bio je u svom restoranu “Seafood and coctails” isprobavao je uzorke hrane pred otvaranje ovog lokala, piše Blic.rs.

Kako su prenijeli malteški mediji, oko 22.45 izašao je napolje, kada mu je prišao muškarac, za kog se sumnja da je Srbin Bojan Čmelik, koji ga je “zagrlio” i tom prilikom ga ubo nožem dva puta u stomak.

Napadač se tada dao u bijeg i zadao je veliku muku policijskim službenicima koji su dobili opis napadača i odmah počeli da ga traže, a potraga je trajala sve do ranih jutarnjih sati u subotu.

Osim policije, optuženog su tražili i Hetkutijevi rođaci i zaposleni u restoranu.

On je uhvaćen u jednoj od ulica gdje je bio okružen policijom. Međutim, prenose malteški mediji, Čmelik se opirao hapšenju i tom prilikom je lakše povrijedio policajca! Kako bi ga smirili, policajci su bili prinuđeni da ga omame šokerom.

Prilikom pretresa osumnjičenog, kod njega je pronađen i nož kojim je uboden Hetkuti.

Srbin je najpre odvezen u bolnicu zbog povreda zadobijenih tokom bježanja, nakon čega je odveden u policijsku stanicu gdje je proveo noć u ćeliji.

U međuvremenu, Huga Hetkutija privatnim vozilom odvoze u bolnicu gdje je bio podvrgnut operaciji, a njegov brat Isak na Fejsbuku je izjavio da je operacija bila uspješna i da je najgore prošlo. Rekao je da je njegov brat Hugo u “dobrim rukama i okružen prijateljima i porodicom” i zahvalio se na podršci. Kako prenose malteški mediji, sa obzirom na to da je Hugo stabilno, ljekari vjeruju da će se uskoro i probuditi

Čmelik se tereti za pokušaj ubistva biznismena Hetkutija. On pred sudom porekao optužbe i odlučio da se brani ćutanjem. Kako prenose malteški mediji, do sudnice je sproveden u zaštitnom odjelu, sa lisicama na rukama, hodajući veoma sporo.

U sudnici je sve vrijeme držao pognutu glavu. Čmelik je takođe optužen i za nepoštovanje naloga policije, opiranje hapšenju i nošenje noža. Njegov advokat rekao je pred sudom da je Čmelik izjavioda nije kriv za optužbe koje su podignut protiv njega, ali i da neće tražiti puštanje na slobodu.

Naručeno ubistvo?

Bojan Čmelik je, prema riječima izvora malteških medija, na Maltu došao prije nekoliko dana i nije imao adresu stanovanja na ovom ostrvu. Motiv pokušaja ubistva je i dalje nepoznat, ali budući da nije poznato da li su se Čmelik i žrtva poznavali, moguće je da je on bio samo izvršilac zločina koji je naručio neko drugi.