Povodom obilježavanja devet decenija postojanja Fudbalskog kluba /FK/ “Rudar-Prijedor” danas je u Muzeju Kozare otvorena dvodnevna izložba “90 fotografija za 90 godina”.

Na panoima su izložene fotografije iz bogate istorije kluba, od njegovog osnivanja u Ljubiji 1928. godine pa do danas.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je istakao da je ovo lijepa prilika da se fudbalerima, trenerima i svim radnicima ovog sportskog kolektiva čestita vrijedan jubilej.

– Želio bih da se `Rudar-Prijedor` vrati na staze stare slave gledajući članove kluba koji nisu sa nama, ali i one koji su godinama sa ovim klubom pronosili ime Prijedora širom nekadašnje Jugoslavije – rekao je Đaković.

Predsjednik FK “Rudar” Radomir Dukić istakao je da je pred novim rukovodstvom kluba mnogo posla.

– Želimo da finansijski stabilizujemo klub, osnažimo igrački kadar prvenstveno domaćim snagama uz popravljanje infrastrukture. Nadam se da ćemo uz pomoć naših glavnih sponzora riješiti prisutne probleme i vratiti `Rudar-Prijedor` u Premijer ligu BiH gdje i pripada – rekao je Dukić.

Na otvaranju su bili prisutni brojni gosti od kojih je većina jedan dio svog života vezala za ovaj fudbalski klub, bilo da je riječ o bivšim igračima, trenerima ili članovima uprave.

Ova izložba je organizovana u okviru proslave vrijednog jubileja FK “Rudar-Prijedor” koji se održava uz slogan “Naših 90”.

SRNA

Video: Kozarski