U fatalnoj nesreći koja se sinoć, malo prije ponoći, dogodila u Poljicama nadomak Maglaja poginuli su mladi fotograf Ajnur Dikedžić i 19-godišnji Adin Hodžić, obojica iz Maglaja.

U nesreći su učestvovala dvojica mladića sa svojim automobilima, te jedno parkirano vozilo.

Kako se nezvanično moglo čuti od mještana Maglaja, dvojica mladića su gledala utakmicu Svjetskog prvenstva između Francuske i Belgije u jednom maglajskom kafiću, nakon čega su se krenuli provozati gradom, prenosi Faktor.ba.

Navodno, sjeli su u svoje automobile, oba marke “BMW”, te krenuli u vožnju oko Kamenog dvorca u Maglaju.

Maglajlije pričaju kako je vožnja brzo prerasla u trku. U jednom trenutku došlo je do direktnog sudara dva automobila, kao i udara u jedno od vozila koje je bilo parkirano ispred poznatog restorana.

Jedno od vozila je usljed siline udara otišlo na jednu stranu, a drugo na drugu. Teške povrede vozača bile su kobne.

Jedan od mladića preminuo je na mjestu nesreće, dok je drugi podlegao u Kantonalnoj bolnici Zenica.

U ovoj nesreći povrijeđeno je još pet osoba.

Dvojica mladića A. D. i A. H., koji su bili u automobilima sa Dikedžićem i Hodžićem zadobili su teške tjelesne povrede i prevezeni su u Kantonalnu bolnicu Zenica. Jednom od njih ljekari se još od sinoć bore za život.

Tri osobe inicijala N. M., Š. M. i M. B. prošli su sa lakšim tjelesnim povredama.

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem, te izdao naredbu za obdukciju tijela preminulih.

Kako Faktor saznaje, porodice mladića su u šoku, kao i svi mještani Maglaja koji i dalje ne vjeruju da ovih mladića više nema.