Promjena nije uvek prijatna, ali je potrebna

Večeras ćemo bit svedoci dva važna prelaza na nebu: Venera ulazi u poravnanje sa Uranom, a Sunce zauzima položaj nasuprot Plutonu što će biti katalizator brojnih promena u našim ljubavnim vezama i životu.

Planeta ljubavi ima veliki uticaj na naše romantične veze. Foto: Profimedia/Jitka Saniová – ÄŚIF, PIxabay

Prvo poravnanje je između Venere u Devici i Urana u Biku. Uran menja znak svakih sedam do osam godina, pa ih sa razlogom astrolozi označavaju kao faze u životu. Ovo znači da će mnogi od nas primetiti završetak jedne i početak druge faze u njihovim životima. Uran odbija status kvo i poznat je kao planeta promena, dok je druga Pluton.

Venera je planeta ljubavi, a ona će nas naterati da gledamo kroz njene roze naočari i da sagledamo svet kao lepo i kreativno mesto. Ovde je reč o ulepšavanju realnosti kako ne bismo morali da bežimo od nje. Biti u vezi znači raditi zajedno sa nekim, biti spreman da sa nekim podeliš sve snove i nadanja, a to znači otvaranje i ranjivost.

U isto vreme kada se dešava ovaj prelaz, imamo Sunce u Raku nasuprot Plutonu u Jarcu. Sunce predstavlja samosvesnost, a pošto je u Raku to znači da će se sve vrteti oko veze i naše ideje i vizije o tom ekoliko nam ljubav znači. Pluton je taj koji zavodi red u ovaj haos jer on ima ambicija i planira svaki korak koji napravi.

Sunce je izvor života i kao takvo okrenuto je ka sebi. Foto – Ilustracija: Pixabay

Ono što je karakteristično za ovaj tranzit jeste što je promena neizbežna, ali plodove ove promene ubiraćemo tek posle pomračenja u avgustu. Možemo lako da budemo isfrustrirani jer promena ne donosi plodove brzinom kojom mi to očekujemo, ali treba vremena da stvari dođu na svoje i samo zato što se nešto ne desi danas ne znači da se neće desiti sutra.

(Telegraf.rs/yourtango.com)