Srbin Darko Kulić (46) ubijen je kada je u njega ispaljeno 30 metaka u predgrađu Randburg u Johanezburgu. On je ostao na mjestu mrtav, a njegova žena i još jedan muškarac srpske nacionalnosti su povrijeđeni.

Supruga ubijenog je povrijeđena u predjelu glave, a helikopterom je sa drugim povrijeđenim prevezena u najbližu bolnicu.

Par kilometara dalje pronađen je zapaljen automobil.

Tamošnji mediji izvještavaju da je žrtva bila u automobilu marke BMW, kada im je put blokirao automobil sa trojicom osumnjičenih.

Kako pišu lokalni mediji do zločina je došlo juče oko 14 sati kada su napadači iz bijelog “mercedesa” presreli BMW u kom je bio Srbin i otvorili vatru. Na vozilo je ispaljeno više od 30 metaka. Kulić, koji je bio za volanom BMW-a, ubijen je.

Na fotografijama sa lica mjesta vidi se izrešetan džip, i najmanje četiri rupe od metka na prozoru sa vozačeve strane.

Lokalna policija pozvala je sve koji znaju nešto o ovom slučaju da im se jave.

Policija je na svom Fejsbuk profilu takođe objavila fotogafije spaljenog automobila koji su vozili napadači. Kako kažu, sumnjaju da su u vozilu bila dva napadača, ali motiv ubistva i pokušaja ubistva za sada nisu poznati, piše Blic.

Ko je Darko Kulić?

Darko Kulić je svojevremeno pucao na Gorana Bojovića Amonijaka u Zemunu. Počeo je da bježi u automobilu, ali dok su drugovi pružali pomoć Amonijaku, on se vratio i na njih bacio bombu.

Prilikom hapšenja u junu 1992. ranio je inspektora Milisava Spasojevića, ali je ovaj ipak uspio da ga savlada i uhapsi.

Darko Kulić je važio za osobu blisku Jovanu Guzijanu Cuneru, koji je ubijen 5. oktobra 2002. godine u pucnjavi na Novosadskom putu, kad su teže ranjeni Dejan Čotrić (23) i Rade Cvetić (19), koji su s njim bili u crnom „golfu 4“. Za ovo ubistvo osuđeni su pripadnici “zemunskog klana”.

Blic.rs