Predstavnici opozicije predvođeni Draškom Stanivukovićem (PDP) došli su pred sam početak uklanjanja naplatnih kućica u Glamočanima i izveli performans.

Presjekli su crvenu vrpcu i donijeli plakate sa novinskim tekstovima o tome koliko je koštao ovaj projekat koji nikome nije poslužio i koji je koštao građane oko 3,5 miliona KM, a zbog čega niko nije odgovarao.

– Pošto oni svečano otvaraju zatvaranje i rušenje kućica, mi smo im donijeli i makaze. Sa tim parama su mogli napraviti mostove u Banjaluci kojih nema. Da ne govorimo koliko je ovdje bilo saobraćajnih nesreća – rekao je Stanivuković.

 

Foto Dejan Božić/RAS Srbija

Direktor Puteva RS Nenad Nešić naveo je da će radovi trajati 45 dana, a da je za dugo čekanje na uklanjanje kućica odgovorna Kancelarija za žalbe.

– Poručio bih samo da je ovo jedina crvena vrpca koju je Draško otvorio. Pozivam ga da dolazi ovdje i nadzire radove – rekao je on.

Takođe je poručio Stanivukoviću da ništa ne radi,  a da “blati druge”.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Trninić poručio je da konačno počinje uklanjanje naplatnih kućica u Glamočanima.

– Što se tiče odgovornosti, Tužilaštvo je reklo da niko nije kriv – poručio je Trninić.

Naplatne kućice su u Glamočanima postavljene 2012. godine i koštale su oko 2,1 milion KM. Putarina na magistralnom putu Banjaluka – Gradiška nikada nije ni naplaćivana.

Čak je i Tužilaštvo istraživalo ovaj slučaj, ali je utvrđeno da niko nije kriv što je potrošen toliki novac bez svrhe. Na kraju će uklanjanje naplatnih kućica poreske obveznike koštati oko milion i po KM.

Srpskainfo