Prekinuta je akcija izvlačenja osobe koja je nestala kada je kombi sa radnicima, navodno iz Jajca, u kanjonu Tijesno, u blizini Banjaluke, sletio u Vrbas.

Kako je javio reporter Srpskainfo, koji je bio na licu mjesta, vidljivi su tragovi kočenja, a kombi je odvalio desnu bankinu pored puta i sletio u rijeku.

Nešto poslije 21 sat na lice mjesta stigla je velika dizalica uz pomoć koje će se izvlačiti vozilo iz vode i saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen. Međutim, kako smo saznali, zbog noći i drugih okolnosti večeras neće biti moguće izvlačenje vozila. Akcija na izvlačenju se nastavlja sutra rano ujutro.

Očevici tvrde da je tijelo još u vozilu, ali o tome nismo dobili potvrdu od nadležnih.

Nedaleko od mjesta gdje je kombi probio zaštitnu ogradu stoji parkiran “golf 5”, na kojem se vide tragovi nesreće. Navjerovatnije je i to auto učestvovalo u nesreći.

Na licu mjesta i dalje je policija, koja ne dozvoljava zaustavljanje u blizini. Policija naizmjenično propušta automobile.

Vozači sa kojima smo razgovarali uglavnom se raspituju o tome šta se desilo, kažu da na ovom dijelu puta vozači često voze brže nego što je dozvoljeno, pa se zato često dešavaju nesreće.

Neki od njih koji često prolaze ovom dionicom puta podsjećaju na teške nesreće koje su se proteklih godina dešavale na ovom dijelu puta, a u kojem su mnoge osobe izgubile život.

Podjetimo, danas oko 16.45 banjalučkoj policiji je prijavljeno da je kombi sletio u rijeku Vrbas, u mjestu Tijesno kod Banjaluke. U kombiju je bilo oko 4-5 radnika iz Jajca, a dvojicu, koji su se uspjeli spasiti i doplivati do obale, odvezla je Hitna pomoć.

Srpskainfo