Politički analitičar Rajko Vasić smatra da je ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Draganu Mektiću, blogeru Slobodanu Vaskoviću i BN Televiziju cilj isti – uništenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Dragan Mektić, srpski migrant u Sarajevu, kome su probosanci dali namještenje u Savjetu ministara, u ministarstvu kojeg nema u Dejtonskom sporazumu i Ustavu BiH, optužio je vrh MUP-a Srpske da ‘dila drogu’. Rekao je da ima puno argumenata, pa ako bude prilike iznijeće ih. To je rekao na BN Televiziji”, naveo je Vasić u autorskom tekstu.

On je ocijenio da je “Mektić savrešen proizvod sistema kojeg se nastoji ovdje instalirati”.

“Da od Srba uzimaš najgore. Da medijima daš slobodu ludaka. Da slobodu govora pretvoriš u slobodu optužbi. To danas radi srpski crni trio – bloger Vasković, Dragan Mektić i BN Televizija… Svima je cilj uništenje MUP-a Srpske”, istakao je Vasić.

On je ocijenio da je jasno da je Dragan Mektić počinio djelo za kaznu zatvora, te čak i ako ima dokaze o tome, kažnjivo je takve tvrdnje na taj način iznositi, mada su argumenti i dokazi dvije različite stvari.

“Јasno je da je BNTV počinila djelo za zabranu i oduzimanje frekvencije.
Kao što za zatvor odavno piše Vasković. Ono što je jasno jeste da instrukcije dobijaju iz istog mjesta. Iz kog dobija i otac anarhist. To zlo se ne može riješiti demokratskom tehnologijom. Institucije moraju da nađu proceduralni način da se crni trio eliminiše iz javnosti. Ne zbog vlasti ili glasova, već zbog Republike Srpske”, istakao je Vasić.

On je upozorio da sutra, i kad se uništi MUP, niko na tome neće stati.

RTRS