Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska, od svih do sada održanih izbora, u predstojeće ulazi najstabilnija.

Nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije – SNSD-a, DNS-a i SP-a na Kozari, Dodik je rekao novinarima da je učinjeno mnogo na poboljšanju života građana Republike Srpske i da ne vidi načina da Srpska, njene finansije i institucije budu ugroženi.

Dodik je naglasio da Srpska bilježi rast u 15 posljednjih kvartala, podsjetivši da su povećane penzije i plate, kao i da se grade važni objekti.

Lider DNS-a Marko Pavić rekao je da su na današnjem sastanku usaglašeni stavovi koalicije po svim pitanjima, kao i da je neupitna podrška pojedinačnim kandidatima na predstojećim izborima.

On je ocijenio da je politička i finansijska situacija u Republici Srpskoj povoljna i da se sve obaveze izvršavaju.

Osvrćući se na migrantsku krizu u BiH, Pavić je ocijenio da Republika Srpska i Federacija BiH moraju efikansnije raditi na suzbijanju velikog broja migranata jer ih Srpska ne može primati.

Lider SP-a Petar Đokić ocijenio je da je koaliciono djelovanje u prethodnom periodu bilo usmjereno na poboljšanje ekonomskog stanja i da su rezultati vidljivi.

Na Kozari je danas održan sastanak vladajuće koalicije SNSD-a, DNS-a i SP na kojem je razmatrana politička situacija u Republici Srpskoj i BiH.

RTRS