Vrše se pripreme za ubistvo Duška Vukotića, predsjednika Veterana Republike Srpske – upozoravaju iz udruženja Veterani Republike Srbije. Predsjednik ovog udruženja Goran Vidojević tvrdi da imaju informacije iz pouzdanih izvora u Moskvi da su pripreme za atentat uveliko u toku.

“Vrše se vrlo ozbiljne pripreme za ubistvo Duška Vukotića, predsjednika našeg bratskog udruženja Veterana Republike Srpske i predsjednika Međunarodnog savjeta “Nasljednika pobjede” za Balkan, sa sjedištem u Moskvi, zbog čega moramo hitno da reagujemo. Više detalja ne možemo otkriti, ali uvjeravamo vas da već znamo ko i kako vrši medijsku pripremu,” rekao je Vidojević.

Vidojević ocjenjuje da nalogodavci žele da ubistvom Vukotića izazovu međusrpski sukob u Banjaluci, koji bi izazvao međunarodnu intervenciju i spriječio održavanje opštih izbora – a samim tim i ulazak Milorada Dodika u Predsjedništvo BiH. Lider Veterana Republike Srpske ističe da nije primao nikakve prijeteće poruke ni pozive. Ne brine se za svoju bezbjednost, ali sve će da prijavi policiji Republike Srpske.

“Ja na sve ne znam šta bih rekao, osim da ću sigurno poslati svoje zvanično viđenje o stanju svoje bezbjednosti, to ću povjeriti zvaničnim organima i institucijama Republike Srpske, odnosno Ministarstvu unutrašnjih poslova. Daću im svoja saznanja o svemu tome i pustiti ljude da rade svoj posao, jer ja u njih imam puno povjerenje,” kaže Vukotić.

Vukotić ocjenjuje da svojim medijskim istupima u posljednje vrijeme nije nikoga uvrijedio, ali da ipak treba biti oprezan, pa zato planira da se obrati nadležnima. Iz ministarstva unutrašnjih poslova kažu da se za sada neće oglašavati povodom ovog slučaja.

ATV