Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je vaterpolo reprezentaciju Srbije, koja je četvrti put zaredom osvojila titulu evropskog prvaka u Barseloni, poručivši im da su donijeli veliku radost Srbiji, ali i Srbima širom svijeta.

“Doneli ste radost ne samo Srbiji, već našem narodu gde god živi, u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, na celoj zemaljskoj kugli. Hvala svima koji nisu rođeni u Srbiji, a koji igraju za svoj narod i svoju Srbiju. Hvala svima koji ste se toliko srčano borili za naše boje – crveno, plavo, beli dres. Iako u bazenu nema dresova, on vam je u srcu i glavi”, rekao je Vučić.

Vučić je, na prijemu za vaterpolo reprezentativce u zgradi Predsjedništva, rekao da su vaterpolisti ljudi koji uvijek Srbiji donose najviše i da srpskim vaterpolistima, iako nemaju novca koliko neki drugi, to ne predstavlja prepreku da budu najbolji i najveći u cijelom svijetu.

„”Četiri puta zaredom osvojiti evropsku titulu nije samo neka priča, već priča o promeni mentaliteta, pobedničkog, u nečemu na šta mi u Srbiji nismo uvek naučili. To može samo uz ogroman trud, veliki rad, ogromnu energiju i ambiciju”, rekao je Vučić.

On je zahvalio selektoru i reprezentativcima što se redovno odazivaju pozivu nacionalne selekcije, i što im nikada nije teško da se okupe i bore za svoju zemlju.

“Doneli ste ogromu radost našoj zemlji, posebno u trenucima kada nije lako biti ni Srbin, ni državljanin Srbije. Ne mislim na ekonomske prilike koje su svakako bolje nego ranije, već na sve što se zbiva oko nas”, istakao je Vučić.

Vučić je dodao da očekuje od vaterpolista da vrate titulu svjetskog prvaka, kao i da sačuvaju titulu olimpijskog pobjednika.

On je rekao je da će država da učini koliko može da im pomogne u tome, da će biti nagrađeni, kao i da će država dati više novca nego ikada Vaterpolo savezu Srbije da mogu normalno da rade, razvijaju i ulažu u vaterpolo sport u zemlji.

Kapiten reprezentacije Srbije Filip Filipović istakao je da su vaterpolisti svoje riječi i djela pokazali u bazenu, a prije svega su pokazali kako se igra, bori i kako se brane boje Srbije, prenijeli su beogradski mediji.

“Jedino što mogu da obećam – da će se ovi momci, zajedno sa mnom, potruditi da opravdaju poverenje i sredstva koja ćete, siguran sam, uložiti na nabolji mogući način da bismo bili konkurentni na Olimpijadi u Tokiju 2020. godine. Toliko od nas, a posle toga dolaze mlađi”, rekao je Filipović.

Filipović je Vučiću poklonio vaterpolo loptu sa potpisima svih igrača i kapicu sa brojem 10, brojem koji kapiten nosi.

Vaterpolisti Srbije, i sedamnaestogodišnja srpska teniserka Olga Danilović, nakon što je u Moskvi osvojila prvi VTA trofej u karijeri, proslaviće večeras uspjehe na balkonu Skupštine Beograda.

SRNA/ATV