Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su Prijedlog odluke o donošenju Regulacionog plana za zemljište “Aerodrom 4”, gdje je predviđena izgradnja tekstilnog pogona. Usvojen je i prijedlog Odluke o raspolaganju nepokretnostima u svojini grada, pod posebnim uslovima.

Na površini od 23 hektara zemljišta, nedaleko od aerodroma “Urije” i Aerodromskog naselja, u Prijedoru bi uskoro trebalo da počne izgradnja objekata za potrebe italijanskog tekstilnog brenda “Kalcedonija”. Predviđena je izgradnja proizvodnih pogona, ali i pratećih objekata, među njima i vrtića.

“Površina prostora funkcionalno je podijeljena tako da 52 odsto površine predstavlja radnu zonu. dok je ostali prostor predviđen za urbano i zaštitno zelenilo, sport i rekreaciju, interne saobraćajnice i izgradnju objekta društvenog standarda”, istakla je Mirjana Komljenović, načelnica odjeljenja za prostorno uređenje Grada Prijedor.

Investitor bi u Prijedor trebalo da uloži oko 25 miliona evra i zaposli oko hiljadu radnika, kažu u gradskoj upravi.

“Moje informacije su da su oni u najskorije vrijeme spremni da potpišu odgovarajući ugovor i da do kraja ove godine počnu sa izgradnjom privrednih hala. Prvi plan je da se uradi prva proizvodna  hala za 500 radnika, a nakon toga bi uslijedila i druga za još dodatnih 500 radnika. Očekujem već krajem ljeta polaganje kamena temeljca”, naglasio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Na skupštini su, između ostalog, imenovani direktori pet javnih ustanova čiji je osnivač grad Prijedor.

RTRS