Fudbalski klub Radnik Urije u Prijedoru će od 10. do 12. avgusta organizovati treći međunarodni dečiji festival “Trofej Urije – Prijedor 2018” u konkurenciji predpionira i pionira, pod sloganom “Fudbal je više od igre”.

-Turnir je pozivnog karaktera, učestvovaće po osam ekipa u obje konkurencije, bez plaćanja kotizacije. Odlučili smo se na ovakav sistem da obeležimo početak radova na stadionu Urija, bivše Trgoprodaje i ujedno da napravimo uvertiru GFS Prijedor za sledeću godinu i obeležavanje veka igranja fudbala na ovim prostorima, koje je upravo počelo na Urijama 1919. godine – istakao je Slaviša Kralj, u ime Fudbalskog kluba Radnik Urije.

Svečano otvaranje turnira planirano je u subotu, 11. avgusta, a biće organizovan i prigodan program. Na turniru će da učestvuju velikani nekadašnjeg jugoslovenskog fudbala: Crvena zvezda (Beograd), Dinamo (Zagreb), Rabotnički (Skoplje), Spartak iz Subotice i ljubljanska Olimpija, domk će ostala mesta popuniti klubovi iz Prijedora i banjalučke regije.

-Ideja je da zbog najave dolaska velikih klubova iz regije u organizaciju turnira uključimo sve sa kojima naš klub sarađuje. Smatramo da je ovo veliki sportski događaj za ovu regiju zbog najavljenih klubova koji će doći u naš grad. Isto tako cilj je da turnir ove vrste postane tradicionalan svake godine i da bude uvek kvalitetniji iz godine u godinu. U pripremi organizacije ovog događaja obavili smo dosta razgovora sa sportskim radnicima iz grada i regije i dobili smo podršku tako da će pored utakmica u Prijedoru i ljubitelji fudbala u Novom Gradu i Krupi na Vrbasu moći da vide dobar omladinski fudbal. Postigli smo dogovor sa GFS Novi Grad i FK Slobodom oko utakmica na njihovim terenima kao i sa FK Krupa, te Omarskom OFK Brdom i Gomjenicom kojima se na ovaj način i zahvaljujemo – dodao je Slaviša Kralj idejni tvorac turnira “Trofej Urije – Prijedor 2018”.

Biće odigrane ukupno 24 utakmice u tri takmičarska dana, a za najbolje ekipe i pojedince predviđeni su pehari i nagrade.

-Ovo je sigurno veliki i zahtevan događaj, ali se ne plađimo izazova i želimo da Gradu Prijedoru podarimo manifestaciju vrednu pažnje o kojoj će se dugo pričati – istakao je na kraju Slaviša Kralj.

Sportski žurnal/Slavko BASARA