Telo Aleksandre Božić (20), studentkinje iz Novog Sada, pronađeno je večeras, pored obale Dunava, u blizini čarde “Šaran“, između Petrovaradina i Sremskih Karlovaca.

Aleksandra je nestala 4. avgusta, nakon što je otišla u kafanu “Lazin salaš” u Ulici Laze Telečkog u Novom Sadu.

 

Aleksandri se svaki trag izgubio oko dva sata iza ponoći, a njena porodica i prijatelji su odmah bili zabrinuti zbog nestanka, pošto, kako kažu, ona nikada ranije nije odlazila a da im se ne javi. Međutim, iste te večeri kada je Aleksandra nestala, očevici su policiji prijavili da devojka odgovara opisu Aleksandre Božić, četrdeset minuta pošto je ona poslednji put viđena i skočila s Mosta slobode u Dunav.

Izašla iz taksija

– Prema rečima svedoka, devojka je na mostu izašla iz taksija, i odmah preskočila ogradu i skočila u vodu. Odmah su angažovani ronioci žandarmerije, koji su dva dana pretraživali reku – kaže naš izvor.

Vest o nestanku mlade Novosađanke brzo se proširila društvenim mrežama, a njen brat Luka Božić rekao je da je ona u petak s njim izašla u grad.

– Bila je sa mnom u gradu i samo je nestala. Nestanak smo odmah prijavili policiji. Zvao sam sve njene prijatelje, poznanike, objavio na svim društvenim mrežama i niko je nije video. Ima dva mobilna telefona, ali je sve vreme nedostupna na oba broja. Nikada se nije desilo da tako nestane – rekao je zabrinuti Luka, Aleksandrin brat.

Nedostupni telefoni

Kako saznajemo, Aleksandra je u petak s bratom i prijateljima izašla u provod u “Lazin salaš” i do dva sata iza ponoći sve je bilo u najboljem redu.

– Bili smo u lokalu, svi smo bili raspoloženi. Ona je u jednom trenutku ustala od stola i otišla. Nikome to nije bilo čudno, jer smo pomislili da je krenula do toaleta. Međutim, kako je dugo nije bilo, zabrinuli smo se i počeli da je tražimo – kaže jedna poznanica nestale devojke.

Prema njenim rečima, ubrzo su počeli i da je zovu na mobilne telefone, ali su oba broja bila nedostupna.

– To nam je probudilo sumnju da se nešto dešava, jer se ona uvek javljala na telefon. Kad smo se uverili da nije otišla kući niti kod drugarica, njen brat Luka pozvao je policiju i prijavio nestanak. Aleksandra je divna devojka, nije
sklona problematičnom ponašanju, niti se družila sa sumnjivim ljudima. Ona je jedna normalna mlada devojka i nije imala nikakvih problema – rekla je Aleksandrina poznanica.

(Kurir.rs/S.S.)