Ljubiši Kuzmanoviću iz Mrčajevaca se zaista ostvario ribolovački san jer je som zagrizao tokom noći. Kažu da je najveći ikada upecan na udicu.

NA Gružanskom jezeru ribolovci su upecali soma dužeg od dva i po metra. Kažu, to je najveći ulov ikada upecan na udicu.

Više od dva sata, trebalo je Ljubiši Kuzmanoviću iz Mrčajevaca, da vodenog gorostasa, dovuče do obale. Iskusni ribolovac iz Mrčajevaca, upecao ga je na udicu, a mamac je bila deverika.

„Soma pecam od 15. godine, mnogo sam ja tih somova upecao u životu, možda je ovo 100-ti primjerak, preko 70 kila. Ovaj je najveći, otprilike negdje oko stotinak kila“, uzbuđeno priča mrčajevački ribolovac.

Ljubiši se zaista ostvario ribolovački san jer je som zagrizao tokom noći. Da bi savladao kapitalca, pomogla su mu četvorica prijatelja iz Kragujevca, koji na Gruži kampuju već dva mjeseca.

„I mi u čudu, iznenađeni, dali smo mu moralnu i fizičku podršku. Svi smo u euforiji“, ističe Nebojša Ristić dodajući da su ekipno došli do ulova.

Gružansko jezero, prostire se na 45 kilometara. Bogato je ribom, prije svega, šaranom, grgečom, smuđem, deverikom.

„Uz pomoć ribolovaca, koji su naše oči na vodi, trudimo se da to sačuvamo, da što više ljudi dođe na ovo jezero“, kaže ribočuvar Aleksandar Bazić.

Ribolovci kažu da je som rekorder, da je napunio dvije decenije jer ta riba godišnje raste od dva do tri centimetra.

RTS