Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković upriličio je juče prijem u svom kabinetu za predstavnike četiri kluba učesnika trećeg međunarodnog tunrira “Trofej Urije Priejdor 2018” koji su stigli u Grad na Sani iz Regiona.

Članovi beogradske Crvene zvezde, Dinama iz Zagreba, skopskog Rabotničkog i Domžala iz Ljubljane bili su gosti kod istinskog ljubitelja sporta, fudbala i pogotovo, jer je gradonačelnik Đaković nekada i sam bio golman Rudara iz Ljubije.

-Dobro nam došli i ugodno se osećajte u našem gradu koji ima sportsku kulturu i istoriju i nadam se da ćete i narednih godina uvek rado stizati u Prijedor na manifestacije kakva je ova fudbalska. Naša želja je da se na sve načine približimo današnjem svetu i njegovim istinskim tokovima, a fudbal je taj koji najuspešnije gradi mostove i povezuje sve delove ovog sveta, bili oni urbani ili ruralni, veliki ili mali, bogati ili siromašni. Fudbal priča univerzalnim jezikom i svi ga razumeju, a što je najbitnije povezuje različitosti i respektuje život – istakao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Organizator turnira je Fudbalski klub Radnik-Urije iz Prijedora i Gradski Fudbalski savez Prijedor, a domaćine međunarodne manifestacije na prijemu kod gradonačelnika Đakovića predstavljali su predsednik i generalni sekretar GFS Prijedor Slaviša Kralj i Petar Krajišnik.

Sportski žurnal/Slavko BASARA