Na repertoaru Kina “Kozara” od 16. do 22. avgusta nalaze se filmovi: Bijeli očnjak – sinhronizovanPravednik 2

Bijeli očnjak – sinhronizovan

Termin – 16.-22.08. u 19.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 87 minuta

Žanr – Animirana avantura

Originalni naziv filma – White Fang

Uloge – Nick Offerman, Rashida Jones, Paul Giamatti

Režija – Alexandre Espigares

Ova klasična priča ispričana je iz perspektive ponosnog i hrabrog vuka-psa, Bijelog Očnjaka, koji nas vodi na avanturu života.

Nakon što je odvojen od svoje majke još kao mladunče, Bijeli Očnjak je na svom životnom putu naučio važne životne lekcije. Prvo ga je odgajao Grey Beaver, vođa plemena iz Yukona. Tamo je naučio kako se odnositi s poštovanjem prema drugima, kako biti vođa i kako voljeti druge. Međutim, sve se mijenja kada ga uzima zli trgovac Beauty Smith, koji ga uvodi u okrutan svijet borbe pasa.  Kada biva spašen od strane dragog para, Bijeli Očnjak će morati naučiti savladati svoje divlje instinkte i biti njihov prijatelj.

Pravednik 2

Termin – 16.-22.08. u 21.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 121 minuta

Žanr – Akcija

Originalni naziv filma – The Equalizer 2

Uloge – Denzel Washington, Pedro Pascal, Ashton Sanders

Režija – Antoine Fuqua

Nastavak filmskog hita The Equalizer iz 2014. godine – film o uroti i osveti. Nakon prvog „Pravednika“ (2014.) u kojem smo upoznali Roberta McCalla (Denzel Washington), bivšeg pripadnika specijalnih jedinica koji je lažirao vlastitu smrt kako bi ostatak života proveo u miru što mu na kraju nije pošlo za rukom, u nastavku Robert McCall nastavlja raditi ono što najbolje zna – boriti se za pravdu i spašavati one kojima je potrebna pomoć. Kada mu bivšu šeficu i jedinu prijateljicu otmu i ubiju u organizovanoj uroti, Pravednik se upušta u osvetu. Tokom svoje osvetničke misije susreće se s najiskusnijim ubicama a možda čak i sebi ravnima. Ali Robertu McCallu strah je nepoznanica. On rješava probleme koje slabiji ne mogu sami riješiti jer on je – Pravednik.

prijedor24h