Sva relevantna istraživanja javnog mnjenja pokazuju da će SNSD biti ubjedljivi pobjednik predstojećih izbora, pa je zato, ako ne tužno, onda smiješno, da neko iz SDS-a optužuje SNSD da se boji izbora, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Pogotovo je smiješno kada nam kažu da se bojimo Banjalučana i stranke koja ima samo jednog odbornika u Skupštini grada i koju su napustili bivši predsjednik Gradskog odbora i ljudi koji su dobijali najviše glasova u Banjaluci u redovima SDS-a, a danas su svi u novim političkim strankama”, rekao je Kovačević Srni.

Prema njegovim riječima, izuzetno je tužno da “SDS i opozicija svoju kompletnu kampanju zasnivaju isključivo na jednom tragičnom slučaju, a još je opasnije to što oni kažu da taj slučaj treba da se riješi na način da se poligrafiše cijela Banjaluka”.

“To pokazuje na koji način će oni uvesti strahovladu ako dođu na vlast u Republici Srpskoj”, kaže Kovačević.

On je ocijenio da je postala “ofucana” laž da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ili SNSD bilo kome pokloniti “Elektroprivredu Republike Srpske”.

“‘Elektroprivreda Republike Srpske’ neće biti privatizovana dok god je SNSD na vlasti, a sigurni smo da će biti najmanje još četiri godine”, poručio je Kovačević.

SRNA/RTRS