U Osnovnom sudu u Kotoru za danas je zakazano suđenje dvadesetogodišnjoj Sari Vidak iz Beograda zbog napada na sudiju prekršajnog suda Jelenu Stanišić.

Tužilaštvo Vidakovu tereti za krivično djelo napad na službeno lice u obavljanju dužnosti, za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina.

Vidakova je sudiju Stanišić fizički napala 14. avgusta, nakon što je njenom momku izrekla prekršajnu kaznu.

Prema pisanju podgoričkih medija, hapšenje Beograđanke Sare Vidak, određivanje pritvora od 30 dana zbog napada na sudiju Suda za prekršaje u Kotoru Jelenu Stanišić, kao i odbijanje jemstva, mediji u Srbiji su pretvorili u politički problem.

“Lično osuđujem hajku u crnogorskim medijima bez ikakvih dokaza”, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić povodom hapšenja Vidakove.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da Srbija prati cijeli slučaj, te da je ovim povodom razgovarao sa ministrom pravde Srbije Nelom Kuburović.

“Ono što mi kao Srbija možemo da uradimo, činimo. Koliko možemo kao država mi činimo i to treba da znaju i njeni roditelji”, poručio je nedavno Vučić.

Vidakova je, međutim, nakon što ju je posjetio crnogorski ombudsman u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, saopštila da smatra da slučaj nije etnički motivisan.

ATV