Pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske održali su danas u Banjaluci prvi konstruktivni sastanak sa norveškim timom istražilaca, u vezi sa vođenjem krivičnog postupka protiv lica čiji su inicijali Z.K. zbog ubistva dva lica u Trnopolju 28. jula 2014. godine.

“Pripadnici norveškog tima će u narednom periodu u saradnji za pripadnicima Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Prijedor preduzeti niz operativno-taktičkih mjera i radnji, s ciljem izuzimanja dokaznih materijala, u skladu sa norveškim zakonodavstvom, kompletiranja kričnog predmeta, te daljeg krivičnog gonjenja Z.K”, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Policijski tužilac Norveške, koji je predvodio tim istražilaca iz ove zemlje, izrazio je zadovoljstvo zbog uspostavljene saradnje povodom ovog slučaja, ali i dosadašnjeg pozitivnog iskustva stečenog kroz raniju saradnju sa MUP-om Srpske.

Iz Ministarstva podsjećaju da se ova saradnja odvija na osnovu Evropske konvencije o međusobnom pružanju pravne pomoći u krivičnim stvarima, kao i na osnovu drugih međunarodnih konvencija kojima je uređena ova oblast.

Pripadnici Policijske uprave Prijedor podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka 1. avgusta. 2014. godine izvještaj protiv Z.K. o izvršenom krivičnom djelu teško ubistvo dva lica u Trnopolju.

SRNA/RTRS