Na skupu u Kosovskoj Mitrovici predsednik će održati govor u kojem će izneti okolnosti, realno stanje stvari, kapacitete i mogućnosti Srbije da se dođe do kompromisnog rešenja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas posetu Kosovu i Metohiji i to obilaskom Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, lokacije za projekat naselja Sunčana dolina, a posetiće i Srbe u enklavi, u selu Banje, naselje Srbica, južno od Ibra.

Sve detalje posete predsednika Srbije možete pratiti na portalu Telegraf.rs gde na jednom mestu možete čitati i uživo gledati sve što se bude dešavalo na Kosovu i Metohiji.

 

Za podne je zakazan skup u Kosovskoj Mitrovici, odakle će se Vučić obratiti građanima i izneti okolnosti, realno stanje stvari, kapacitete i mogućnosti Srbije da se dođe do kompromisnog rešenja, kojim bi bili uvaženi i interesi Srba i Srbije na KiM.

8.10 – Predsednik upravo stigao u Klinički centar

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, stigao je u Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici, a sa njim su bili i direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Marko Đurić, Zlatibor Lončar i Aleksandar Vučić u Kliničkom centru u Mitrovici-Foto: Marko Jovanović

Njih je dočekao Milan Ivanović, direktor ove ustanove, koji im je poželeo dobrodošlicu i zahvalio na poseti.

Predsednik Vučić je u obraćanju građanima saopštio da je dobio informacije kako su Albanci i na drugom mestu blokirali put kojim bi trebalo da prođe danas.

– Grdno su se prevarili ako misle da će me zastrašiti. Još sam odlučniji za očuvanje mira na KiM – rekao je on i zahvalio građanima što veruju u njega.

Prevarili ako misle da će me zastrašiti, još sam odlučniji za očuvanje mira na KiM-Foto: Marko Jovanović

Više o tome kako je predsednik reagovao na blokadu puta od strane OVK možete pročitati OVDE.

7.45 – Veterani OVK blokirali put kojim bi trebalo da prođe predsednik, čuju se rafali

Veterani OVK blokirali su put do sela Banje. Na putu se nalaze kamioni, šleperi i na taj način Albanci žele da zabrane posetu sela, a kako javljaju mediji, čuli su se i rafali.

Više o tome čitajte OVDE.

7.30 – U Kosovskoj Mitrovici mirno jutro

Uoči dolaska Vučića u Kosovski Mitrovicu, u gradu je jutros mirno, ali je primetan povećan broj pripadnika policije.  Kako javlja naš reporter, u krugu Kliničkog centra, koji će predsednik posetiti oko 8 časova, osim pripadnika policije, nalaze se i pripadnici KFOR.

Podsetimo, predsednik Srbije juče je započeo dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiju i to dolaskom u Zubin Potok, odakle je potom otišao na Gazivode, gde se obratio građa

Sve detalje prvog dana posete Aleksandra Vučića Kosovu možete pročitati OVDE.

 

(Telegraf.rs)