Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao na vanrednoj konferenciji za novinare je da je uhapšen jedan od napadača na novinara Vladimira Kovačevića.

Na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali i direktor Policije Srpske Darko Ćulim i načelnik PU Banjaluka Željko Spasojević, Lukač je pojasnio da je policija intenzivno radila na rasvjetljavanju ovog slučaja, te da je došla do određenih elemanata i način izvršenja krivičnog djela napada na novinara.

Uhapšeno je jedno lice koje je i Vladimir Kovačević prepoznao kao jednog od napadača, dok se za drugim licem intenzivno traga.

Ministar Lukač je naglasio da u ovom slučaju nema politiičke pozadine i da ono nije naručeno od strane vlasti, kako je pisalo u pojedinim medijima.

“Ovo djelo je okvalifikovalo kao pokušaj ubistva i sada je na redu Tužilaštvo da procesuira ovaj slučaj”, rekao je Lukač.

Načelnik PU Banjaluka Željko Spasojević rekao je da je uhapšeno lice inicijala M.Č. rođeno 1987. godine.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka stavio je danas prijedlog Okružnom sudu u Banjaluci za određivanje mjere pritvora Marku Čoliću, saopšteno je iz Tužilaštva.

RTRS