Apsolutno demantujem navode medijskog tima Vukote Govedarice, ne zbog sebe, o meni se već sve zna, već zbog poštovanja prema svojoj porodici na koju sam ponosna i građanima koji ne zaslužuju da slušaju vaše bljuvotine, istakla je u demantiju predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Demantij prenosimo u cijelosti:

Nemam nikoga u rodu ko se zove Ivo Marić, a vi tvrdite da mi je to ujak. Što se tiče Peje Marića koga pominjete, već sam vam poručila da ste zalutali.

Rekli su mi da hodate po nekim grobljima, tražeći kako vi kažete, neke ustaške grobove, uključujući i nekog ko bi bio Pejo Marić, kako biste “pokazali” da su tu sahranjeni moji preci. Rekoh vam da tražite na pogrešnim grobljima. Sram neka vas bude zbog toga!

Isto sam vam poručila kad ste mi sinove pokušali uvući u priču o stradanju Davida Dragičevića. Sram neka vas bude i zbog toga!

Od toga što vi radite postidio bi se i sam Gebels, jer svojom kampanjom upravo ispisujete najsramnije stranice višestranačkog života u Republici Srpskoj. Pokušavajući da me oblatite na ovaj način, vi mislite da time možete da spasite svog neuspjelog predsjedničkog kandidata, najviše zbog toga što mu se, s pravom, pripisuje, dezerterski status.

Naši pošteni i savjesni građani su mi sa terena dojavljivali kako ste im nudili pare da kažu nešto prljavo o meni u kameru što bi me diskreditovalo.

To što sa vama nisam polemisala na tu temu, vi zovete mukom, a ja sam smatrala i smatram da ne treba sa vama da se valjam u istom blatu.

Vašem predsjedničkom kandidatu preporučujem da obiđe groblja u Republici Srpskoj i pogleda imena svojih vršnjaka koji život dadoše za Republiku Srpsku i koja su zlatnim slovima ispisna na grobnicama. Ako mu je susret sa istinom težak na grobljima, neka obiđe fakultete i studentske domove, i stane pred ploče sa imenima njegovih stradalih vršnjaka u ratu, i duboko se pokloni sjeni heroja, i zahvali subini što mu je omogućila da cijeli rat mirno živi u Srbiji.

I neću sebi ni svom medijskom timu da dozvolim da se bavi porodicom Vukote Govedarice, jer to nije dostojno ni čovjeka, ni politike za koju se zalažem. Ali ću reći da zbog brutalnosti kampanje koju vodite Vukota Govedarica zaslužuje da isto tako bude poražen – brutalno!

RTRS