Politički analitičar Rajko Vasić rekao je da nije jasno šta je Mladen Ivanić želio da postigne današnjim obraćanjem medijima, osim što je bio primoran da sakriva Britance koji rovare po BiH, iako im to nije prvi put.

“Britansko Ministarstvo odbrane, odnosno ministar, to i ne krije. I ne vidim razloga da se Ivanić sada pravi Englez, tražeći da neko upre prstom u te stručnjake.

Ili u plaćene medije, a pri tome, izbjegava da pomene /predsjednik Srbije Aleksandra/ Vučića i razgovore o tome s njim, što je tipična ‘Mladenovština u politici'”, ocijenio je Vasić.

On je u tekstu objavljenom na svom blogu naveo da bi Ivaniću bolje bilo da sjedi smirom, kao i svaki put do sada, a “ako britanski stručni prijatelji, američka Ambasada, Sorošijanci, muslimanski glasači, plaćeni mediji… obave posao, obave, a ako ne, ne može se računati da je Ivanić izgubio jer nije ni igrao, nije se ni borio, ni sa čim pred Milorada Dodika i nije izašao”.

“Mladen Ivanić je najočiledniji dokaz miješanja Engleza u BiH, u izbore i u političku scenu Republike Srpske. On i njegova Partija. Zahvaljujući njima, postoji i on i PDP. Umjesto da traži od Dodika da obilježi Engleze, koje će, kako tvrdi, odmah protjerati iz BiH, što je tvrdnja za neku stend ap komediju a ne za ozbiljnog člana Predsjedništva, mogao je medijima da objasni šta je u Velikoj Britaniji radio šest mjeseci dok je Dodik bio predsjednik prve svoje Vlade”, istakao je Vasić.

“BiH je poligon mnogih tajnih službi. BiH je tako i nastala, tako i opstaje.

Britanci, Englezi, čak i kad ne bi imali svoj interes, ne mogu sebi dozvoliti luksuz da nisu prisutni. Ali, prema mojim saznanjima, sa Mladenom Ivanićem više nemaju strpljenja. Stoga je ovo njegov očajnički pokušaj da se održi”, zaključio je Vasić.

SRNA/RTRS