Dvije osobe su ubijene, a jedna se bori za život nakon mafijaškog obračuna koji se noćas dogodio blizu Specijalnog javnog tužilaštva u centru Skoplja.

“Trideset minuta iza ponoći u Urgentni centar su dovezena trojica povrijeđenih iz vatrenog oružja. Kod jednog povrijeđenog je bila konstatovana smrt. Druga dvojica su bili hospitalizovani na Klinici za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje sa povredama opasnim po život. Dva časa nakon prijema na Kliniku, i pored svih napora medicinskih timova, jedan od njih je podlegao povredama, dok je treći tokom noći operisan i prebačen na intenzivnu negu,” izjavio je rukovodilac Urgentnog centra, dr. Albert Leši.

Policija je predhodno saopštila da je danas, pola sata poslije ponoći, u ulici “Franklin Ruzvelt” pucano u automobil “seat altea” u kome su se nalazili Naim Aeti (44), koji je ubijen na licu mjesta, dok su F.E. (19) i A.P. (49) sa vozilom Hitne pomoći prevezeni u Urgentni centar.

Prema nepotvrđenim informacijama, jedan od napadnutih je blizak rođak Dželadina Ajeta – Dželje, poznatog zelenaša iz skopskog naselja Čento, koji je ubijen 2013. godine ispred njegove čajdžinice.

Noćašnji mafijaški obračun se dogodio u centru Skoplja, ispred zgrade u kojoj se nalazi Specijalno javno tužilaštvo. Napadnuti su se nalazili u automobilu Seat Altea sive boje, koji je, prema izjavama očevidaca, pratio džip Lend Rover zelene boje.

Vozilo u kome su se nalazili ubijeni i povređeni bilo je sačekano na jednom bulevaru, nakon čega je jurnjava nastavljena 300 metara dalje, do naredne raskrsnice. Tamo je, sa najmanje 30 metaka ispaljenih iz kalašnjikova izrešetano vozilo napadnutih, koje je potom prešlo na suprotnu kolovoznu traku i prvo se sudarilo sa drugim vozilom koje je tuda prolazilo, a potom udarilo u drugi auto parkiran ispred obližnjeg kafića.

Napadači su uspeli da pobjegnu, a ranjeni i ubijeni su prebačeni u Urgentni centar, koji obezbeđuje policija.

Prava sreća je što u ovom mafijaškom obračunu nema više žrtava i povređenih ,jer se napad dogodio na frekventnoj ulici blizu kafića punih ljudi.

Policija traga za napadačima.

Izvor: Telegraf.rs