Strane službe, preko pojedinih ambasada u BiH i domaćih političkih krugova, pripramaju incidente i nasilno rušenje aktuelne vlasti, potvrdio je bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske i doskorašnji bh. ambasador Darko Matijašević.

Matijašević upozorava da bi u tom slučaju intervenisala međunarodna zajednica, a u pomoć bi im pristigli i bivši visoki funkcioneri tzv. Armije BiH. Pozadina svega je prekompozicija BiH i nestanak Republike Srpske.

Zbog takvog scenarija, kaže Matijašević, reagovao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dok se svi zaklinju da su za fer i demokratske izbore, strani agenti, uz pomoć određenih političkih krugova, “vršljaju” po BiH.

Doskorašnji bh. ambasador i biši ministar unutrašnjih poslova Srpske, Darko Matijašević, otkriva frapantne podatke čiji je krajnji cilj, ne samo nasilno rušenje aktuelne vlasti u Republici Srpskoj, već i potiranje Republike Srpske.

Slučaj Dragičević, kaže Matijašević, biće povod za širu obavještajnu operaciju koja je u završnoj fazi.

“Da se proba stvoriti takav ambijent, incident ili čak strani intervencionizam. Nesporno pred izbore. Targetirani su datumi 5. i 6. oktobar, a da bi se na osnovu određenih neregularnosti stvorio osnov za poništavanje izbora u Banjaluci, što znači i u BiH”, rekao je Darko Matijašević, stručnjak za bezbjednost.

Prema tom scenariju, u incidente na ulicama Republike Srpske bi se uključili i bivši komandanti tzv. Armije BiH i njihovi obavještajci.

Matijašević tvdi da je u FBiH već formiran jedan pul i to na nedavno održanom sastanku tamošnjih ratnih veterana.

“Tu su razmotrene sve opcije i alternative i mogući pravci djelovanja sa ciljem pomoći međunarodnom faktoru i destabilizaciji Republike Srpske. Tako bi se kroz međunarodni intervencionizam prekomponovala BiH i nestala bi Srpska”, navodi Matijašević.

Upravo je ovo bio alarm da se oglasi i Aleksandar Vučić. Јer, prema tom scenariju, ne samo da bi bila ugoržena Republika Srpska već i Srbija, kaže Matijašević.

Potvrdio je da će podaci koje će Vučić objelodaniti nakon izbora u BiH mnoge iznenaditi.

Da li će iznenađenja biti kada budu objavljena i imena domaćih političara koji, zajedno sa strancima, priželjkuju obojenu revoluciju?

“Nemam uopšte dilemu da su određeni naši politički krugovi napravili dogovor uz ogromne aranžmane sa ciljem rušenja aktuelne vlasti, ali i davanje određenih koncesija za buduće vladanje u Republici Srpskoj i BiH”, ističe Matijašević.

Da ne napušta opozicioni “Savez za pobjede” politički aranžmani su nuđeni i Darku Matijaševiću.

Snažnim pritiscima, kaže, nije podlegao. Ipak, je izabrao svoj politi-čki pravac!

RTRS