Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je komentarišući najave o mogućim “dešavanjima ulice” uoči i nakon izbora, Cvijanovićeva je rekla da je opozicija u tom smislu uvijek bila kreativna, samo što im ta kreativnost nije završavala njihovim željenim rezultatima.

 “Svi ti njihovi scenariji su poznati odavno i, ako se odluče na tako nešto, samo će dodatno urušiti svoj kredibilitet koji ne samo da je poljuljan, već su ga drastično izgubili njihovim djelovanjem u Sarajevu u zajedničkim institucijama gdje su pokazali ko su i šta su, šta misle o Republici Srpskoj i kakav je njihov odnos i prema građanima i prema institucijama Srpske. To su ljudi koji su ignorisali institucije Republike Srpske, blokirali novac namijenjen građanima Srpske, grantove… htjeli su da građani lošije žive da bi se oni obračunavali sa vlašću u Republici Srpskoj”, podsjetila je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je tragično i žalosno što nisu htjeli saradnju ni razmjenu mišljenja sa predstavnicima vlasti u Republici Srpskoj i da su im veći prijatelji bili političari u Sarajevu nego u Srpskoj.

“Žalosno je da imate predsjednika najveće opozicione partije Vukotu Govedaricu koji kada ga pozove predsjednik Republike na sastanak sa svim drugim predstavnicima stranaka o pitanjima veoma važnim za Republiku Srpsku, on pita a šta je dnevni red, a sutra otrči kod Bakira Izetbegovića i uopšte ga ne pita šta je dnevni red i još pri tome kaže da je to jedini političar u BiH koji je zagledan u budućnost. Ja ne znam šta je Republika Srpska i od jednog Izetbegovića vidjela da je dobro i da može da bude garancija neke stabilne budućnosti”, rekla je Cvijanovićeva u intervjuu Srni.

Ona je navela da se ne opterećuje tim najavama o mogućim protestima i nekim “dešavanjima ulice”. “Neka rade ono što misle da treba da rade, a na takve njihove pokušaje institucije Srpske mogu i moraju da odgovore i njihova obaveza je da sačuvaju stabilnost. Republika Srpska je važnija od svakog pojedinca i institucije moraju da rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom i da omoguće nesmetano funkcionisanje Republike”, istakla je Cvijanovićeva.

ATV