Automobil “BMW” udario u betonski zid, te je vozač zbog teških povreda prevezen u mostarsku bolnicu

U saobraćajnoj nesreći koja se predvečer dogodila na magistralnom putu Jablanica – Prozor, u mjestu Bukov Pod nedaleko od Jablanice, jedna osoba je teško povrijeđena.

U Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdili su nam daje automobil “BMW” udario u betonski zid te da je tom prilikom povrijeđen vozač.

Radi se o osobi H. N. (37), koja je zbog teških povreda prevezena u mostarsku bolnicu – kazao nam je dežurni operativni.

Do nesreće je došlo oko 18.30 sati. Očevici tvrde da se automobil “BMW”, nakon što je udario u betonski zid, isprevrtao na cesti.

Kako saznajemo, vozač Je u šoku i bunilu okupljenima kazao da su sa njim u vozilu bile još dvije osobe, zbog čega su na intervenciju izašli vatrogasci Vatrogasne jedinice Jablanica.

On je izjavio daje sa njim u autu bio još neko. Vatrogasci su pretražili teren, ali nikoga nisu pronašli. Teren je takav da se nije moglo desiti da neko završi u rijeci – kazao nam je Omer Nezirić, šef Civilne zaštite Jablanica.

Iz BIHAMK-a Je saopćeno kako je zbog nesreće do okončanja uviđaja i uklanjanja vozila sa ceste na ovom dijelu puta saobraćaj obustavljen.

Na uviđaj su izašli policajci MUP-a HNK.

Faktor.ba