Gradska uprava Prijedor je i ove godine, raspisala konkurs za dodjelu 60 učeničkih stipendija u iznosu 70 KM, a konkurs za dodjelu studentskih stipendija koje iznose 120 KM. biće raspisan krajem oktobra. Kako kaže Stevica Dronjak, šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu i NVO, učeničke stipendije biče raspoređene jednako u svih šest srednjih škola na području grada.

-Prednost na konkursu imaju učenici sa deficitarnih smjerova, koji se u godini kada se raspisuje ovaj konkurs određuju na osnovu analize podataka Gradske uprave Prijedor, Zavoda za zapošljavanje RS – Filijala Prijedor, Agencije “PREDA-PD” i poslovne zajednice. Tako će biti i sa konkursom za studente – pojašnjava Dronjak.

Na konkurs se mogu prijaviti učenici drugog i viših razreda srednje škole koji imaju državljanstvo BIH i stalno prebivalište na teritoriji grada Prijedora.

– Važno je pomenuti da je rok za predaju dokumentacije 22. oktobar do 12.00 časova, a sve informacije su dostupne na zvaničnom sajtu Grada Prijedora. Učenici koji predaju dokumentaciju za stipendiju, sve informacije mogu dobiti i u Odjeljenju za društvene djelatnosti, svakim radnim danom. Na obrascu koji ovdje dobiju i koji su obavezni popuniti, navedeno je sve ono što trebaju uz taj obrazac priložiti – kaže Dronjak.

Prošle godine na konkurs za dodjelu stipendija prijavilo se 357 kandidata, od kojih 207 studenta i 150 učenika srednje škole. Dodijeljene su 162 stipendije, od čega 58 za učenike srednjih škola i 104 za studente.

M. Šodić/Kozarski