Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas telefonom sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim, koji mu je u ime ruskog predsjednika Vladimira Putina i u svoje ime čestitao pobjedu za člana Predsjedištva BiH.

Lavrov je zamolio Dodika da prenese čestitke Željki Cvijanović povodom izbora za predsjednika Republike.
Ministar spoljnih poslova Rusije je Dodiku je poželio što skorije formiranje skupštinske većine i imenovanje vlade Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Lavrov je izrazio očekivanja da će Predsjedništvo BiH raditi na legalan način, uz čvrsto poštovanje Dejtonskog sporazuma, poštovanje prava dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH.

Dodik je zahvalio za čestike Putina i Lavrova, ističući da će se kao srpski član Predsjedništva zalagati za slovo Dejtona i poštovanje Ustava, onako kako piše u tim dokumentima, bez namjere da sprovodi bilo kakvu politiku duha Dejtona.
Lavrov je rekao da će Rusija podržavati Dodika i njegovu politiku.

Ruski ministar inostrnih poslova zamolio je predsjednika Srpske da prenese saučešće porodici poginulog radnika Rafinerije u Brodu, poželivši povrijeđenim radnicima brz oporavak.

SRNA/Srpskainfo